Geachte Heer Van de Voorde,

 

Met veel belangstelling heb ik uw artikel in de Standaard van 23.4 gelezen en ben heel erg teleurgesteld.

Van een ex Diegemnaar zoiets te moeten  lezen laat mij bijna sprakeloos .

Ik ga er trouwens vanuit dat u al een hele tijd niet meer in Diegem woont en dat u niet op de hoogte bent van het drama dat ons te wachten staat door de politieke spelletjes van sommige politiekers, niet uit de Noordrand maar wel uit de Oostrand .

Misschien zou u er goed aan doen vooraleer uitspraken in de krant neer te schrijven over de situatie en personen  belachelijk te maken  even wat correcte en objectieve informatie te verzamelen.

De enige groep die Diegem nog verdedigt is actie Noordrand, alle andere actiecomités hebben maar een doel voor ogen en dat is werkelijk alle vluchten over het al zo getroffen Diegem te sturen . U schiet dus op de verkeerde persoon en actie comitè.

 

Even schetsen : de Oostrand wil geen vlieglawaai meer, niets meer. Ze willen wel bij de vlieghaven wonen, er ook werken maar het lawaai is voor ons. Daarom werd een prachtig (we mogen hier toch wat cynisch zijn eh !!) plan  door de administratie van  Mevr. Schauvliege opgesteld: "We gaan iedereen tevreden stellen en diegenen die niet klagen en zagen die gaan we met de lasten opzadelen. Die gewone mensen durven toch niet klagen want ze willen hun werk niet verliezen en veel echte rijke en invloedrijke mensen wonen er niet in Diegem .

Dus het maximum aan vliegtuigen over Diegem (zowel opstijgende als dalende).

Ik weet niet of u zo’n dagen al meegemaakt heeft van constant vlieglawaai... vooral bij mooi weer. Als klap op de vuurpijl wordt er sedert kort ook geland als er niet gestegen wordt.

Als toegeving heeft de regering volgende dure maatregelen in petto:  een deel van Diegem onteigenen en een ander deel laten uitdoven. Oh ja, wij zullen wel isolatie toelage krijgen, m.a.w. we mogen of moeten binnenblijven en deuren en ramen toehouden. Ook al schijnt de zon buiten, ook al willen wij met het raam open slapen, voor ons geen gezellige barbecue op het terras op zomeravonden.

En ja vele miljoenen zullen moeten gezocht worden bij de belastingbetaler,  om dit te kunnen realiseren.

 

Mijn echtgenote woont al 50 jaar in Diegem,  we hebben  er samen een huis gekocht meer dan 30 jaar geleden .

Diegem wordt opgeofferd voor het algemeen (?) belang,  Diegem wordt een tweede ‘Doel’

En u vindt dat goed !!

Wij willen wel lasten dragen maar een eerlijke verdeling zou een minimum moeten zijn, als dit zou gebeuren zouden er bovendien helemaal geen kosten moeten gemaakt worden door de belastingbetaler. Wat een beetje solidariteit toch zou betekenen voor de staatkas, die het niet gemakkelijk heeft

 

 

Met beleefde groeten

K.G.