Willen de politici eindelijk tot een optimale spreiding komen van het luchtverkeer op Zaventem

Reactie op artikel in De Morgen van 23/2/2012

jan verhas
Die luchthaven is er al meer dn 60 jaar. De meesten zijn er dus later in de buurt gaan wonen, kochten goedkope gronden en bouwden wetens en willens 
nabij de luchthaven. Nu willen ze dat de vliegtuigen 'uitwaaieren' over andere regio's. M.a.w. de hinder spreiden naar mensen die duurdere gronden kochten Ún of rekening hielden met de luchthaven. Hoe geloofwaardig zijn die omwonenden eigenljk?

Antwoord aan Jan Verhas:

"Ik woon sinds 1975 in Strombeek-Bever in hetzelfde huis. Ik woon noch onder, noch aan, noch in het verlengde van een startbaan, kijkt u maar op de kaart.Tot begin 21e eeuw kreeg ik alleen de routes via de bakens  Nicky (vluchten naar Noordwesten) boven mijn hoofd, elders in de Noordrand hadden ze de vluchten naar Nicky (Noorden).Als De Noordrand dat vandaag weer heeft hoort u ons niet klagen. Ik kreeg er sindsdien wel de vanaf West Brussel verplaatste Denuths naar het Westen bij en de vroeger gespreid over centraal Brussel vliegende CIVS naar het Zuiden, Zuid-Westen en Zuid-Oosten.

Sinds 2008 komen daar ook nog compleet rond Brussel vliegende vluchten die normaal naar Baken Huldenberg (Oosten) vliegen bij (Sopoks enz).  Daar protesteren we tegen. We vragen de natuurlijke, logische, veilige, zuinige, aŰronatisch verantwoorde spreiding terug van voor 2000. Sindsdien is al het gefoefel met routes en vluchten uitsluitend NIMBY politiek, met de Noordrand als vuilbak. Waarom? Misschien kan u het uitleggen? U bent ook welkom in mijn huis om de waarheid van wat ik zeg te verifiŰren, 's nachts,in de vroege ochtend Ún overdag.

J. O

Strombeek

Lees het artikel