VEEL VRAGEN OVER HOE GEMEENTEN EN PROVINCIE INHOUD KLACHTEN VERWERKT EN BEKEND MAAKT

MAIL dd 2.2.2004 AAN PROVINCIE VLAAMS BRABANT

Geachte mevrouw Borremans,

Graag kreeg ik van u bevestigd dat zowel klachten als petities in aanmerking genomen zullen worden ivm het dossier van de aanvraag van de verlenging van de milieuvergunning door BIAC.

Volgens uw diensten (u was afwezig toen ik belde) worden de officiŽle klachten van individuen een per een geteld en telt men daarnaast het aantal petities en per petitie het aantal handtekeningen.

Het is mij nog steeds niet duidelijk hoe de gemeenten de inhoud van klachten en petities naar de Bestendige Deputatie overmaken en hoe deze ze verwerkt en erover communiceert. Groepeert men ze op inhoud? Maakt men een grove schatting? Wordt er een persbericht voorzien of een persconferentie over deze belangrijke zaak?

We krijgen daar erg veel vragen over en willen deze graag in een volgende informatiemededeling zo nauwkeurig mogelijk beantwoorden, dat spaart u ook weer tijd uit omdat minder mensen u zullen hoeven contacteren.

We merken dat het dossier erg ter harte genomen wordt in de Noordrand, en omdat niemand veel ervaring heeft met dit soort zaken, trachten we de informatie zoveel mogelijk te groeperen.

Bij voorbaat dank dus voor een zo uitgebreid en zo informatief mogelijk antwoord, hoe sneller, des te meer uw diensten ontlast worden...

met vriendelijke groet

J. O.

Noordrand