Eerste officiŽle 'wapenfeit' nieuwe ceo BIAC Van Assche, maar: hoe vliegen ze?


Persbericht BIAC  20 juli 2006
Eerste Minister opent de nieuwe vliegroute van Brussel naar Beijing en Sjanghai
Brussel heeft opnieuw een rechtstreekse toegang tot AziŽ. De nieuwe vliegroute van Brussel naar Beijing en Sjanghai werd vandaag ingevlogen met een volledig volgeboekte eerste vlucht.
De nieuwe vliegverbinding wordt verzorgd door Hainan Airlines in een code share overeenkomst met SN Brussels Airlines. Er worden vier vluchten per week aangeboden op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag.
Herman De Croo, Voorzitter van de kamer van volksvertegenwoordigers, Guy Verhofstadt, Eerste Minister, en verschillende regionale ministers woonden de inhuldigingsceremonie bij in het gezelschap van de Chinese ambassadeurs bij de Europese Unie en BelgiŽ en de directies van BIAC, Hainan Airlines, SN Brussels Airlines en Virgin Express. Ook de passagiers van de eerste vlucht konden de plechtigheid bijwonen.
De CEO van BIAC, Wilfried Van Assche, is heel tevreden met de opening van deze belangrijke rechtstreekse vliegverbinding vanaf Brussels Airport. "Met
vier vluchten per week komt deze verbinding tegemoet aan de grote en almaar toenemende vraag" bevestigt hij, erop wijzend dat alle 233 zitjes voor de eerste vlucht amper vijf uur na de start van de ticketverkoop in BelgiŽ waren uitverkocht.
"De voorbereiding en de onderhandelingen voor deze nieuwe verbinding duurden bijna twee jaar. De zaak werd zowel door Hainan Airlines als Brussels Airport grondig bestudeerd en voorbereid. We konden daarbij rekenen op de steun van vele bedrijven en overheden zowel in BelgiŽ als in China. Ik vernoem hierbij SN Brussels Airlines, het OPT, Club Chine,
Toerisme Vlaanderen en de medewerkers van hun kantoor in Beijing, en de mensen van het verkoopkantoor van Hainan in BelgiŽ" voegt hij eraan toe.
Voorts drukt hij zijn waardering uit voor de leden van de federale en regionale regeringen, die hebben bijgedragen tot het opstarten van deze nieuwe vliegdienst.