Airport: “Ongebreidelde groei bedreigt verder bestaan van de luchthaven”

MACHELEN/MEISE/VILVOORDE/GRIMBERGEN/WEMMEL

Machelen, Vilvoorde, Grimbergen, Meise en Wemmel hebben bezwaar ingediend tegen de nieuwe vergunningsaanvraag van Brussels Airport. De vijf Noordrandgemeenten maken zich grote zorgen omwille van de in hun ogen ongebreidelde groeiplannen van de luchthaven en de effecten op de leefbaarheid.

Dimitri Berlanger

Het Nieuwsblad 10/01/2024 om 10:32

Maandag liep het openbaar onderzoek voor de omgevingsvergunning van Brussels Airport ten einde. Er werden meer dan vierduizend digitale bezwaren ingediend, ook dus vanwege de vijf Noordrandgemeenten.

 

Meer mensen getroffen

Meer nog, het verder bestaan van de luchthaven wordt bedreigd door het feit dat door de geplande groei van de activiteiten de hinder een te grote concentratie toont en toch aanzienlijk meer mensen zal treffen. Daarnaast zal het finaal leiden naar een compleet vastlopende verkeersknoop in de ruime omgeving van de luchthaven. Om het maatschappelijk draagvlak voor de luchthaven gaaf te houden kan de Vlaamse Regering best voor één keer onze opmerkingen ter harte nemen.”

Normaal wordt eind maart een beslissing van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) verwacht.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240110_93589807?utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=gemeente&utm_content=dynamiccontent_regio_zonder_sport_voetbaluitslagen&utm_term=0-0&M_BT=44610996538