Ondersteun luchtvaartmaatschappijen in crisis enkel op voorwaarde dat ze eerlijk belastingen gaan betalen

 

BBL LAURIEN SPRUYT GEPLAATST OP DONDERDAG 19 MAART 2020

 

De luchtvaartsector staat onder zware druk door de uitbraak van het coronavirus. Als reactie vragen verschillende maatschappijen overheidssteun. Brussels Airlines wil 200 miljoen euro steun van de federale regering. Ook TUI Fly Belgium en Air Belgium kloppen aan de hulp.

Bond Beter Leefmilieu vraagt dat politici voorzichtig omspringen met overheidsgeld. Lauren Spruyt, expert mobiliteit: De minimumvoorwaarden bij een reddingsoperatie is dat de fiscvaliteit voor de luchtvaart verandert en de sector eindelijk een faire bijdrage levert aanhet aanpakken van de klimaatcrisis. Het hoofddoel is het personeel te sparen.

 

 

 Klimaatengagement

 

Laurien Spruyt, expert mobiliteit bij Bond Beter Leefmilieu: “Luchtvaartmaatschappijen moeten sterker inzetten op innovatie en duurzame brandstoffen om nuluitstoot in de sector te bereiken, in plaats van zich te verschuilen achter ondoeltreffende compensatiemaatregelen. Overheidsgeld moet de technologieën van de toekomst ondersteunen, niet de fouten uit het verleden versterken.”

 

https://www.bondbeterleefmilieu.be/artikel/ondersteun-luchtvaartmaatschappijen-crisis-enkel-op-voorwaarde-dat-ze-eerlijk-belastingen