Brussel dreigt 3,2 miljoen euro in beslag te nemen voor geluidsoverlast

Ring TV 04/09/2019 Jens De Smet

Brussel heeft naar eigen zeggen nog een bedrag van ongeveer 3,2 miljoen euro te goed van de federale overheid. Het gaat om boetes voor het overtreden van de Brusselse geluidsnormen voor vliegtuiglawaai.

 

De federale regering betaalde die boetes totnogtoe niet. Brussel dreigt nu dat bedrag in beslag te nemen en zegt dat het dwangsommen zal blijven vorderen. Volgens Brussel is het de bedoeling om een structurele oplossing te vinden voor de overtreding van de geluidsnormen.

https://www.ringtv.be/nieuws/brussel-dreigt-32-miljoen-euro-beslag-te-nemen-voor-geluidsoverlast

Boetes geluidsoverlast Zaventem blijven onbetaald: Brussel dreigt 3,2 miljoen euro van federale overheid in beslag te nemen

Het Nieuwsblad 03/09/2019  om 07:52 door jvh | Bron: BELGA

Zaventem -

De federale overheid heeft op 30 augustus geen boetes betaald voor het overtreden van de Brusselse geluidsnormen, terwijl ze daar door de rechter toe was verplicht. Dat schrijft L’Echo woensdag. Het totaal aan boetes bedraagt zowat 3,2 miljoen euro.

 

“Nu er geen betaling heeft plaatsgevonden, nemen we de volgende stap”, bevestigt Brussels minister Alain Maron (Ecolo). De komende maanden zal Brussel dwangsommen blijven vorderen - de berekeningen voor de maand augustus zijn volgens hem aan de gang. Het is de bedoeling tot een dialoog te komen met de federale overheid om een structurele oplossing te vinden voor de overtreding van de geluidsnormen, aldus Maron

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190904_04591076