Meer dan 4.000 bezwaarschriften tegen omgevingsvergunningaanvraag van Brussels Airport Company

Er zijn meer dan 4.000 bezwaarschriften ingediend tegen de aanvraag van Brussels Airport Company voor een nieuwe omgevingsvergunning. Dat meldt het Departement Omgeving nu het openbaar onderzoek is afgesloten. Het gaat om bezwaren die digitaal zijn ingediend, wat doet vermoeden dat het werkelijke aantal bezwaarschriften hoger ligt.

Ring TV  10/01/2024

Liesbeth Bernolet

 

Tegen juli moet Brussels Airport Company een nieuwe omgevingsvergunning op zak hebben, want dan loopt de huidige vergunning af. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir beslist normaal gezien eind maart over de aanvraag van de luchthaven.

Nu het openbaar onderzoek is afgelopen, blijkt nog maar eens dat er heel wat tegenstand is tegen de toekomstplannen van Brussels Airport. Er zijn meer dan 4.000 digitale bezwaarschriften ingediend. Door burgers, maar ook door milieuverenigingen en de vijf Noordrandgemeenten.

De komende dagen worden ook nog de papieren bezwaarschriften gebundeld. Daardoor loopt het aantal bezwaren wellicht nog op.

https://www.ringtv.be/nieuws/meer-dan-4000-bezwaarschriften-tegen-omgevingsvergunningaanvraag-van-brussels-airport-company

Bekijk en beluister het nieuws op bovenstaande link.