De Belgische overheid, met name zijn advocaat, doet er alles aan om uit te stellen, te verdagen,... zo mogelijk tot in het oneindige. Minister Landuyt wordt dom gehouden, en hij mag niet spreken met bewoners van de Noordrand, want hij zou eens de waarheid kunnen ontdekken.

Minister Landuyt zei in een radio-interview (20 of 21 mei), toen hij de bijkomende belasting van de Noordrand moest aankondigen, dat baan 25R naar het noorden gericht was!

PERSBERICHT VZW BOREAS dd 31.5.2005

Dag van de pleidooien in Kortgeding ontmoeten eisers Boreas Minister Landuyt
 

Minister wil niet meer informatie in luchthavendossier omdat hij al te veel dossiers moet beheren.

Na de ontgoochelende zitting in het gerechtsgebouw vanochtend, heeft de voorzienigheid Minister Landuyt het pad doen kruisen van acht van de 3201 eisers, allen actief voor de vzw Boreas.

Ze verklaren: "Toen wij de minister op een zonnig terras vlakbij het Justitiepaleis, waar we na afloop iets gingen drinken, zagen zitten, besloten we hem aan te spreken. Uit dit gesprek onthouden wij het volgende:

de Minister viel totaal uit de lucht toen we zeiden dat we van de zitting kwamen: hij had volgens zijn zeggen geen enkele weet dat het Kort Geding van de Noordrand vandaag voorkwam.
 

De acht eisers achten dat op die manier er nooit een objectief oordeel gevormd kan worden over het dossier.  Min. Landuyt geeft er blijkbaar voorkeur aan vanuit zijn ivoren toren politiek te bedrijven zonder persoonlijk betrokken te geraken.  Hij beweert dat hij (ook) geen leven meer heeft, "... sinds dit dossier over hem neergedaald is".  

"Het lijkt ons intellectueel oneerlijk dat een minister met zo een beperkte dossierkennis een wet gaat maken om de hinder te betonneren en ons het zwijgen op te leggen", merken de eisers op en besluiten: "De Minister is heel wat minder gehinderd door dossierkennis dan wij door vliegtuiglawaai."
Namens de vzw Boreas

Roger Vermeiren, voorzitter
0494/21 68 81
www.actienoordrand.be