Negeert Landuyt juridische uitspraken als er geen boetes aan verbonden zijn?
Zaterdag 23 juli werd Diegem ganse dag overvlogen, te beginnen met 21 (SIC!) vluchten tussen 6 en 7 uur.


Mail 25.7.2005

Beste,

Hierbij overzicht van stand van zaken in Diegem ivm jongste week-end

1. Zaterdag 23 juli - week 29 , werden wij de ganse dag overvlogen vanaf baan 25 R. Het begon met 21 vluchten tussen 6 en 7 uur.
Moet er vanuit gegaan worden dat Minister Landuyt er geen haast bij zet om instructies te geven aan Belgocontrol als het gaat om de zwaarst getroffen regio wat te onlasten of negeert hij elke juridische uitspraak als er geen boetes aan de sleutel zijn ?
Of hebben ze door een of ander truckje er iets op gevonden om niets te moeten doen, werken, een niet opmerkbare wind ....

2. Zondag 24 juli - het spreidingsplan werd nogal goed gerespecteerd. Slechts 4 of 5 pilot's requests, weliswaar drie veroorzaakten afschuwelijke trillingen en hadden moeite om te stijgen. Er was ook niet al te veel last van de onrechtstreekse vluchten, dus na een toertje boven een deel van Brussel.
Enkele minuten na 17 uur, werd de baan 25R opnieuw uitsluitend gebruikt, hier hebben we ook reeds erger mee gemaakt maar welke zwaar gewichten ze gelost hebben tussen 22 en 23 u is wel onvoorstelbaar.

Met vriendelijke groeten,
F.D.
DIEGEM