Diegem meer dan ooit totaal geconcentreerd overvlogen via 25R, nu denkt men in Evere en Schaarbeek ook al dat zij overvlogen worden door spreidingsplan terwijl het door concentratie komt. In augustus kon toch ook gedeeltelijk gespreid?


Klacht 22.9.2006

Mijnheer de Minister,
Sedert het einde van de werken wordt er blijkbaar opnieuw totaal geconcentreerd opgestegen oa vanop baan 25 R, dus over een GROOT DEEL VAN BRUSSEL en de Noordrand.
Heden was bijzonder zwaar, misschien de weersomstandigheden, wij krijgen één toestel na het andere, meestal zeer zware toestellen met uitblinkers zoals het onveilige Kattila toestel om 14 u 57.
Men kon "gedeeltelijk" spreiden in augustus - waarom kan dit niet in september ????
Waar zit de lobby.
IBGE geeft geen gegevens meer voor Haren vanaf eind augustus op de website - is dit om het verschil tussen spreiden en concentratie te verdoezelen ??????  Het was toch DUIDELIJK 5 bladzijdes tegen 11/12 tot 13 ??? in andere tijden.
Sommige Brusselaars (Evere - Schaerbeek ....) denken nog altijd dat ze fel overvlogen worden door het "spreidingsplan", in feite is het door het concentratie plan dat meer en meer gevolgd wordt .

Wordt dit concentratieprocess toegepast voor capaciteitsredenen of voor besparingsredenen, minder verkeersleiders oa. Kan de Nieuwe toren het niet aan - zoals in syndicale berichtjes staat - om meer verkeersleiders een verkeersleiderstafel te geven zolang deze toren ook instaat voor de europese overvluchten van het grondgebied ???  Gaat het dan veranderen ????
Graag ontving ik van de Nederlandstalige ombudsman de radartracks en vliegtuilijsten van heden en dank hem bij voorbaat ervoor.
Met de meeste hoogachting,

F.D.
Diegem