Min. Peeters: BIMmetingen pas vanaf 65dB, lawaai boven Diegem hoger want vlak bij luchthaven en door bochtenwerk boven Diegem worden aantal vluchten niet gemeten
Mail 21.8.2005


Mijnheer de Minister,

Ik zie in de pers en hoor op radio dat u EINDELIJK beseft dat het aantal nachtvluchten vanop Zaventem moet verminderen.

Dit is goed nieuws, als het maar niet op een nieuwsbericht blijft.

Nu aan de hand van de jongste gegevens beschikbaar op de website van BIM (in bijlage) zult u kunnen vaststellen dat het aantal dagvluchten ook DRASTISCH naar beneden moet, de frequenties en de decibels die wij boven onze kop krijgen zijn niet meer draagbaar.

Ik hoop dat u hiervan bewust bent en zult ijveren hetzij voor een aanzienlijke vermindering van het aantal vluchten hetzij voor een reŽle spreiding van het aantal bestaande vluchten, dus een reŽle daling van de frequenties per zone, hiervoor dient er van op verschillende banen opgestegen te worden, een simultaan gebruik van verschillende opstijgbanen. Maar dan moet er tegelijkertijd gezorgd worden dat dit aantal absoluut niet meer verhoogd wordt anders mondt het op niets uit.

Mag ik u ook nog attent maken op het feit dat de metingen slechts vluchten boven de 65 dB opnemen, dat het lawaai automatischer nog hoger is in Diegem gezien wat korter bij de luchthaven en dat sommige vluchten door het bochtenwerk boven Diegem niet in aanmerking komen op de metingen.

Met de meeste hoogachting,

F.D.
Diegem

 

Klik hier om de bijlage met geluidsmetingen