Brussels Airport heeft uitbreidingsplannen  Luchthaven plant fors meer vluchten boven Vlaanderen

19/11/2016

Wel, meer dan 300 vliegtuigen per dag boven een beperkte groep mensen laten vliegen, het is "sans gčne". Brussel zegt “opgeruimd staat netjes”, en kiepert de vuilbak bij de buren (dat zoiets kan anno 2016 ?!). De zomer  van dit jaar is gewoon kapotgevlogen geweest hier in wijk kassei, Vilvoorde, met uren aan een stuk een vliegtuig elke 3 minuten. Dat er in de toekomst wat minder decibels zouden geproduceerd worden veranderd niets aan het probleem: het gaat “sans gčne” blijven, en de luchthaven zelf heeft daar geen problemen mee. 

Iemand van jullie schreef “Het wordt tijd dat we beseffen dat een uitbreiding van de luchthaven in zo'n dichtbevolkt gebied niet meer mogelijk is…” en er komt sowieso een moment waar de economische groei en het welzijn van de bevolking botsen”.  Dat is toch allemaal veel te soft ? Ik weet dat al 10 jaar, en de luchthaven heeft, gezien haar ligging, al lang geleden de grenzen van het redelijke overschreden!
Bourgeois hoopt op “inschikkelijkheid” van het Brussels gewest, maar dat illustreert alleen waar Vlamingen niet goed in zijn:  hard onderhandelen. De fameuze Belgische kunst van het compromis is enkel gebaseerd op Vlaamse  toegeeflijkheid. Ook Hans Bonte is “sceptisch” over een oplossing, en geeft zich daardoor al gewonnen.  Nee, de enige taal die gewest Brussel zal verstaan is die van chantage!
De oplossing ligt volgens mij niet in Vlaamse geluidsnormen,  maar in de afschaffing van de Brusselse. Ik  vraag me ook af of er zoiets bestaat als een communautaire alarmbelprocedure voor gewesten.
Peter K.