12/05/2014

Beste,
 
Bedankt voor de stevige reactie van Chris Peeters tegen de recente nieuwe spreidings(?)voorstellen van Wathelet.
 
De Noordrand boven Brussel (Grimbergen, Wemmel) is nu al erg zwaar belast door het leeuwendeel van de vluchten naar het Westen, Noordwesten en Zuidwesten.
Onvoorstelbaar dat een Minister met "Klimaatverandering" in zijn portefeuille een nieuwe opstijgprocedure voorstelt waarbij vliegtuigen naar het oosten éérst boven de Noordrand helemaal rond Brussel zouden vliegen en dan pas naar het oosten. Van massale fuelverspilling en CO2 en andere vervuiling gesproken,...dat kan tellen !
 
Zoals telkens weer opnieuw verwachten we ons nu in de Noordrand aan een partijtje Brusselse 'chantagepolitiek'. Waarom reageren?  Laat die van Woluwe en van Etterbeek onder elkaar overeenkomen hoe ze de vluchten naar het oosten over Brussel onder elkaar zullen verdelen.

En wat de vluchten naar het Westen betreft: Ik begrijp niet waarom de vroegere 'Chabertprocedure' werd ingeruild voor de 'Kanaalrouteprocedure' om nadien te constateren (voor de zoveelste keer) dat de Brusselaars en hun politici de nieuwe situatie misbruiken om nog meer te klagen en nog meer lawaai naar de Noordrand te verschuiven.
 
Ik hoop dat we na de verkiezingen niet het slachtoffer zullen worden van de toegeeflijkheid van de Vlaamse regering over een dossier waar de Brusselse economie minstens evenveel voordeel heeft als de Vlaamse.
 
Met vriendelijke groeten,


B. V
Wemmel