Strombeek herhaaldelijk overvlogen door zeer luide Brusselse helikopter. Compensatie gevraagd.
 
Geacht gemeentebestuur,
 
Deze namiddag, 26 december werd Strombeek overvlogen door een zeer lawaaierige, laagvliegende helikopter die onderaan een gestileerd, blauw irislogo van het Brussels Gewest droeg.
 
Hij cirkelde tussen 1h30 pm en 1h45 pm herhaaldelijk pal boven centrum Strombeek rond (dus niet boven de Romeinse Steenweg!), minstens drie keer (als ik op mijn terras omhoog keek keek ik recht tegen de onderkant aan. Ik moest mijn oren afschermen, het geluid deed zeer).
Wij krijgen al jaren de vliegtuigen die Brussel niet wil hebben, met alle gevolgen van dien voor slaap en gezondheid.
 
Wat komt een laagvliegende, ontzettend lawaaierige Brusselse helikopter doen boven Strombeek? (De mensen kwamen op straat om te zien wat er aan de hand was, zo ongewoon was dit).
 
En als straks dat stadion op de Heizel er komt, krijgen we dan ook die verkeershelicopters erbij? We hebben de ring al, de vluchtconcentratie vanaf Zaventem, en dit er nog bij? Het wordt onleefbaar. Ik verzoek u het Brussels Gewest om compensatie te vragen (het aantal decibels van deze helikoptervlucht zal Vlarem zeker hebben kunnen meten): bv in de vorm van vliegtuigdecibels die naar Brussel verhuizen.
 
Graag informatie die u hierover van het Brussels Gewest krijgt.
 
Met vriendelijke groet
 
J.O.
Strombeek