Wie kan er nu rekenen? Peggy Cortois of Roger Vermeiren?

Mails 25/26 juni 2010

Lees het inzetstukje waarover het gaat in het HLN 25.6.2010

----- Original Message -----

From: Peggy Cortois

To: actie-noordrand@belgacom.net
Cc: annelies.baeten@yahoo.com ; info@awacss.be ; info@zone-s.be ; info@decibel25l.be ; info@sterrebeek2000.be ; info@hartvoorhuldenberg.be ;tropdebruit@hotmail.com ; d.g.marion@gmail.com ; members@bruairlibre.be ; comite02@gmail.com
Sent: Friday, June 25, 2010 6:26 PM
Subject: Artikel uit Het Laatste Nieuws van vandaag 25 juni 2010.

Roger,

Jouw woorden in Het Laatste Nieuws van vandaag :  " Onze regio krijgt negentig procent van de vliegtuigen te slikken".

Ik daag je uit niet allen mij, maar iedereen die in copie staat van deze mail , zwart op wit te bewijzen dat Meise - want daar woon je toch hé - 90% van de vliegtuigen moet slikken.

Je moet me toch even uitleggen hoe het geografisch mogelijk is dat vliegtuigen die opstijgen van 25R, een bocht maken naar links op 1700 voet boven Haren, Evere, Woluwé, Wezembeek, Kraainem en Huldenberg... over Meise kunnen vliegen. Ofwel heb ik verkeerde kaarten en is mijn geografische kennis totaal onbestaand ofwel lieg jij. 

Bovendien lijkt het mij even bijzonder onwaarschijnlijk dat de vliegtuigen die rechtdoor over Brussel vliegen of vliegtuigen die de kanaalroute volgen... eerst over Meise vliegen. Ook dit is geografisch totaal onmogelijk. 

Van landingen heb je totaal geen last: er is namelijk geen enkele landingsroute boven Meise!

Dus daag ik je niet alleen uit zwart op wit te bewijzen hoe het dan mogelijk is dat Meise 90% van de vliegtuigen zou moeten slikken, maar ik dring er ook op aan , zowel jouw reactie van vandaag in Het Laatste Nieuws,  als deze mail te publiceren op www.actie-noordrand.be.

Want jammer genoeg is er op de "Actie Noordrand site" geen open forum. Ik veronderstel dat de reacties eerst moeten worden "gescreend".

Peggy Cortois.

Avenue des Troënes, 13

1950 Kraainem.

----- Original Message -----

From: actie-noordrand

To: Peggy Cortois
Cc: annelies.baeten@yahoo.com ; info@awacss.be ; info@zone-s.be ; info@decibel25l.be ; info@sterrebeek2000.be ; info@hartvoorhuldenberg.be ;tropdebruit@hotmail.com ; d.g.marion@gmail.com ; members@bruairlibre.be ; comite02@gmail.com
Sent: Saturday, June 26, 2010 11:14 AM
Subject: Re: Artikel uit Het Laatste Nieuws van vandaag 25 juni 2010.
 

Helaas wel Peggy,

Ongeveer de helft van de landingen komt over Meise, zelfs op lage hoogte en kruisend met de opstijgende. Je hoeft de radartracks maar te bekijken.
 
En jawel Peggy,
je kunt goed kaartlezen. Meise, Grimbergen, Wemmel liggen helemaal niet in het verlengde van enige start- of landingsbaan. Daarom is het des te meer hemeltergend dat er zoveel vluchten hierover komen.
 
Wat de juiste cijfers betreft, die heb jij evengoed (of even moeizaam) kunnen bemachtigen als ik.
Je weet hoeveel van de vertrekken over Diegem gaat (dat tot de Noordrand gerekend wordt).
Ongeveer de helft hiervan gaat over Grimbergen, Meise, Wemmel. Maar daar komen dan het erg groot aantal landende toestellen bij.
Een vliegtuig naar/van Spanje (zuiden) komt zo 2 x over de Noordrand: om te landen en om op te stijgen (daar hebben we getuigenissen van).
 
Wil je nu eens rekenen?
 
Vriendelijke groeten,
Roger Vermeiren
Wolvertem

Lees het bewuste zrtikel uit Het Laatste Nieuws