Zelfs met oordoppen is vliegtuiglawaai hier op Spaanse Lindenbaan niet meer normaal! Is er subsidie om van een normaal ge´soleerd huis een bunker te maken?

Klacht

From: J&L

To: actie-noordrand@belgacom.net
Cc: Pardon
Sent: Monday, March 15, 2010 2:06 PM
Subject: overlast in de noordrand

Hallo,
De verhalen voor een aangenaam wonen in onze noordrand interesseren ons, het was al erg maar sinds deze maand is het vlieg lawaai hier nu pas echt ernstig geworden. Dit is echt niet meer normaal, ook niet met oor-doppen ! Is er dan met deze nieuwe vliegroutes eveneens via de overheid of via de Gemeente een budget voorzien om van ons huis dat in principe voldoende ge´soleerd was een soort van bunker te maken om ooit nog eens voldoende uren te kunnen slapen ?
Vliegroutes zouden de druk bevolkte regio's vermijden, maar nergens in ons land is er meer bevolking samen dan in de wagens, camions en bussen op deze smalle strook van de drukke Brusselse ring en naast de druk bewoonde omgeving van deze ring die nu overlast wordt met voortdurend vliegtuigen die er boven en naast vliegen ?  Enkel naar de Brusselse ring rijden met de eigen wagen is al aanschuiven in en rond de stip-uren, dus deze omgeving is wel degelijk heel druk bevolkt door massa's rijdende of stilstaande mensen.  
 
Het vlieglawaai afzonderlijk is wel vervelend, maar misschien wordt ook de groeiende verkeersoverlast onderschat, dus ook zonder budget voor extra isolatie proberen we ons wel aan te passen want de verkeersoverlast bezorgd hier vooral ook veel "lawaai" overlast !
In een centrale ligging zou men kunnen de lawaai overlast compenseren met het genot van vlotte verbindingen en een vlot openbaar vervoer, maar de zeer geliefde tram via de Brusselse steenweg in Grimbergen die in 1978 verdween wegens verouderde sporen werd nooit vervangen door de enige duurzame oplossing van de uitbreiding van de metro.  Er zou ook nooit een luxe definitieve oplossing door de uitbreiding van de metro komen, maar wel enkel een studie voor een tram van de lijn die nog jaren op zich zal laten wachten om te weten of de tram er ooit nog zou komen ? 
 
Verkeers chaos en overbevolkte Brusselse ring met vliegverkeer boven onze wagens op deze ring oplossen met het huidige openbaar vervoer ? Er is hier ÚÚn leegstaande bushalte aan het rondpunt met de Prinsenstraat en de Merodestraat (in 't midden van 't centrum!) ; maar er is enkel woensdag voormiddag een markt-bus voor Vilvoorde, ondanks dat deze niet zou gebruikt worden omdat we een eigen markt hebben in Grimbergen ?
Transport via boten is uiteraard belangrijk, maar over het kanaal pendelen of rijden kan men hier beter proberen te vermijden als men niet voor de bruggen wil staan die extra lange filles veroorzaakt.
De bussen voor de mensen van Grimbergen via de eenvoudige korte weg rechtstreeks naar Brussel (via een "lange" wandeling naar de Brusselse steenweg of een wandeling naar de Vilvoordse steenweg +overstap steltplaats om zo het kanaal probleem en ook de opstoppingen rond station Vilvoorde te vermijden en over te stappen via het noordstation te Brussel) staan in de fille richting Strombeek.
 
Milieu-zaken in deze drukke verkeers en vliegroutes met co2 is waarschijnlijk belangrijk. Maar enkele jaren geleden stonden mooie Lindebomen in onze straat die het roet, de co2 en voral het lawaai toch wat tegen hield van het verkeer naar de ring en ook de natte grond van de hoger achter gelegen velden goed opving.  Deze werden allemaal in grote aantallen omgehakt en vervangen door een klein beukenhaagje.  Er was misschien plaats voor de extra haag ook zonder de bomen te hakken, maar de bomen zouden verwijderd zijn omdat de wortels van de bomen op termijn het nieuwe pad zouden kunnen beschadigen.  En als troost werden elders in Grimbergen kosten gedaan aan beplantingen waar er nog geen bomen stonden, maar hier in de hoge co2 concentratie werden ze omgehakt en is men blijkbaar niet van zin om de Lindebomen terug aan te planten in een straat die de naam heeft van deze verdwenen bomen.
 
Dit was ons informatief verhaal, toch bedankt dat jullie zich bekommeren om het vlieglawaai en wij wensen jullie veel geduld en doorzettingvermogen in de strijd naar een leefbare noordrand !
 
 
Met vriedelijke groeten,
Familie P.
1850 Grimbergen