Zwaar vliegtuig vlak voor middernacht, bij Noordenwind. Een vliegtuig dat onvoldoende 'lift' heeft valt uit de lucht!

Onderwerp: ma 20.4 23u57 zwaar vliegtuig

Geachte,

Ik protesteer met volle kracht tegen het zware vliegtuig dat mij en ongetwijfeld veel meer mensen hier uit hun eerste slaap haalde, maandagavond even voor middernacht. De stank van het koffiebranden bij Douwe Egberts hangt zwaar over het dorp.

De wind is pal Noord, 3 knopen. Mijnheer Schouppe, dit is geen vliegen volgens de wind, dit is vliegtuigen gevaarlijk laag laten opstijgen met wind mee!

Zie ze worstelen om hoogte te winnen als je over het viaduct van Vilvoorde rijdt. Het lijken wel stokstaartjes, die woestijndiertjes die op hun achterpoten staan... Het toestel staat steil, bijna rechtop, maar gaat recht vooruit: NIET OMHOOG. Het wint bijna geen hoogte, kilometers lang.

Beseft u wel welk veiligheidsrisico u neemt? Vandaag of morgen komt er een luchtzak of valt de wind ineens weg en wat doet zo'n piloot dan? U laat hen opstijgen boven dichtbevolkt gebied, geen Kalahariwoestijn! Een opstijgend vliegtuig zonder 'lift' van tegenwind onder de vleugels VALT UIT DE LUCHT, zo simpel is dat.

Graag de H en de V track en ALLE verslagen die aan Belgocontrol zijn gevraagd door de ombudsman over limietsituaties bij opstijgen en over afwijkende tracks.

Hoogachtend

J. O.

Actie Strombeek