Klachten nachtvluchten maandag 03/11: preferentieel baangebruik niet gerespecteerd: meer dan 90% alle vluchten over noordrand waarvan bijna 60% daarna de ronde rond Brussel naar Z, ZO en O bestemmingen maakte

T.a.v de ombudsdienst

 

Mevrouw, Mijnheer,
Nachtvluchten:
In de nacht van maandag 03 op dinsdag 04/11 gewekt om 3.31 uur en om 3.50 uur door luidruchtige overvliegende toestellen.
Bij het bekijken van de boordtabellen constateer ik het volgende.
Het voorziene preferentieel baangebruik werd weer niet gerespecteerd.
Alle toestellen zijn vertrokken van baan 25R terwijl volgens het voorziene preferentieel baangebruik de banen 20 en 07 dienden gebruikt.
Meer dan 90 % van de vertrekkende toestellen zijn over de noordrand gevlogen waarvan bijna 60 % via de noordrand de ronde van Brussel gemaakt hebben om naar oostelijke bestemmingen te vliegen.
Al deze toestellen zijn met rugwind vertrokken ( Volgens windtabellen windrichting tussen oostzuidoost en oostnoordoost) 
Ook nog volgens de boordtabellen zou er maar 1 toestel vertrokken zijn voor sid HELEN,  Volgens de routebeschrijving zou dit de route boven mijn woning zijn.
Graag vernam ik de reden waarom niet volgens het voorziene preferentieel baangebruik gevlogen is, ondanks de gunstige windrichting?
E. V.
1861 Wolvertem