Gisteren was weer een 747 rampdag. Wanneer krijgen we rust waar we op kunnen rekenen?

Klacht 11 juli 2008 

Geachte,

Gisteren, woensdag 9.7 was de zoveelste 747-rampdag.
 
Ik kan ze al niet meer tellen of onthouden. Rond half een, half vijf, half negen, laat op de avond? Ik weet het niet meer. Ze vliegen zo laag dat ik me afvraag hoeveel lading teveel ze boven op hun buik vol kerosine nog aan boord hebben.

Ze komen bovenop de rest: een eentonige optocht van onophoudelijk lawaai,  met gisteren nog tot ver voorbij 23 u vliegtuigen, dus inslapen kon ik vergeten.
 
Als kers op de taart krijgen we hier dan ook nog eens de doorluchtige hoogheden vervoerende landende militaire vluchten, die ONDER de gebruikelijke vertrekken in de TEGENOVERGESTELDE richting komen aanrazen, dus heel laag.
 
We 'wennen' aan de vliegrichting van opstijgers, hoewel een mens  het nooit gewoon wordt en zijn lichaam al even eentonig als de vliegtuigen stompzinnig een onophoudelijke stroom van giftige want nutteloze stresshormonen blijft produceren. De dalende doorluchtigheden bezorgen ons daarenboven vanwege hun onverwacht opdoemen en hun averechts en laag vliegen halve hartaanvallen.
Stopt het dan nooit? Krijgen we dan nooit al is het maar even gewaarborgde rust, waar we op kunnen rekenen? Als het O wind is zijn we nog meer gespannen dan anders omdat we onbewust zitten te wachten tot u van een windzakje profiteert om ze met zware rugwind (en dus nog meer lawaai) weer bij ons te laten vliegen, dus dat lost ook niks op.
Graag de volledige vluchtlijst van gisteren, woensdag.
Ik merk dat u weer radartracks begint te sturen na 7 maanden stilgelegen te hebben. Mogen we ook alle gevraagde achterstallige vluchtlijsten ontvangen?

J. O.

Actie strombeek