Baan 20 is twee maanden buiten gebruik geweest: Diegem heeft alles gekregen via 25R omdat 25L boven Zaventem om politieke redenen (Open VLD-burgemeester) niet gebruikt kan/mag/zal worden


Rea 19.6.2008

Op 16.5 schreven de vijf NIMBY-Oostrandburgemeesters een UBCNAmail (zie op deze site onder de knop Politiek) over hun ongerustheid ivm het sluiten van de 25R van 4 tot 22 augustus. Dit omwille van hoognodige reparaties: als de baan al zo snel versleten is zal het wel zijn omdat ze veel gebruikt wordt? Of slijt de tarmac ook van weer en wind?

Alleen wie cynisch is zou durven zeggen dat ze intussen door Katilla Air op hun wenken bediend zijn. Ondertussen blijkt dat de 25L nog altijd een status van heilig huisje heeft (hoewel dat geen Open-VLDer zo zal zeggen!). Het moet al heel erg zijn wil op deze baan geland worden, (dus boven Zaventem, niet aan de andere kant, boven Perk, waar de baan 07R heet),  laat staan opgestegen.
Alleen in BelgiŽ hebben burgemeesters zoveel macht over en rond de luchthaven! Ze mogen nog geen omzendbrief in de taal van hun keuze sturen maar als luchthavenlobbyisten krijgen ze vrij baan!

(naam en adres bij de redactie bekend).