Lakense "dagvluchten"

Dit artikel verzenden

Op 12 mei publiceerde DS een lezersbrief van mij waarin ik me bekloeg over een heel week end lang heel lage dagvluchten van vliegtuigen over Laken. Om de 3 minuten daverde er zo een door de lucht, en dit boven een dichtbevolkte migrantenbuurt. Niet boven het park noch boven het paleis van de koning. Neen, er mooi naast. We vragen trouwens ook niet om het over het paleis te sturen. Ik vroeg me in de brief toen af of dit deel uitmaakte van een toekomstige nachtvluchtenoplossing en of men er misschien vanuit ging dat de mensen in zo?n buurt stukken onmondiger zouden zijn dan de Zaventemse middenklasse of dezen uit de residenti묥 betere Brusselse wijken? Eenzelfde brief publiceerde ik in Brussel Deze Week, waar twee andere lezers op inpikten met een soortgelijk verhaal.

Ik heb me toen ook geﮦormeerd bij een parlementair medewerker en kreeg volgend antwoord: ?volgens onze informatie heeft dit te maken met het gebruik van een andere landingsbaan bij een bepaalde windrichting. Wij hebben op dit ogenblik geen aanwijzingen voor een hidden agenda van de kant van staatssecretaris Schouppe (want dit scenario dateert van voor staatssecretaris Schouppe). Laat het ons alleszins weten wanneer deze situatie blijft aanslepen.? Bij deze laten we het dus weten.

Want, jawel? we zijn weer zover?reeds twee dagen lang (26-27 mei). En mijn kleine pink zegt me dat het wellicht niet zo maar een kwestie van windrichtingen is. Immers, heeft de wind (die er zo goed als niet is vandaag) dan jaren lang nooit geblazen uit de richting waaruit hij nu zou komen?

Hopelijk vergissen we ons en krijgt men het in Zaventem of waar dan ook niet in zijn hoofd om van nu af om de twee weken gedurende enkele dagen om de 3 minuten een zwaar vliegtuig boven de daken van dichtbevolkte volkswijken te sturen? in de mening, dat zij daar toch geen dure advocaten zullen betalen om te procederen.

Johan Leman

Dit artikel beantwoorden ?(Berichten van het forum:?1)

Bijdragen aan?het?forum

Lakense "dagvluchten"??

(5 juni 2008)?

Dit bericht beantwoorden

Brussel, donderdag 5 juni 2008