Wat is toch de reden dat we hier deze zondagmorgen rond 7u30 werden wakkergeknald?

Klacht: Zondag morgen 20.4.08: BANG!

Geachte,

Is er een reden waarom wij hier in Strombeek deze zondagvoormiddag tussen 7u15 en 7u30 wakker werden geknald door een zeer laag vliegend, zeer luid vliegtuig dat hier pal over vloog?

De wind kwam uit het Oosten, 5 knots volgens de officiële gegevens op 02/206 25 25. Nu (14u30) is er geen vliegtuig te bespeuren, zoals voorzien in het Spreidingsplan. Elke weekdag en veel zaterdagen worden we vanaf 6 uur onverbiddellijk wakker gevlogen als de ochtendlijke hel op de luchthaven losbarst. Dit is onze enige rustige ochtend en systematisch stuurt iemand ons toch zondagmorgen een aantal vluchten over het hoofd. Wat is dit? Wie beslist dit, op basis van welke gegevens? Als het 'pilot's request' is, dat die piloten hun vliegtuigen dan wat minder zwaar (over)-beladen. Geen wonder dat actiegroepen geen inzage krijgen in de loadsheets.

Dringende oproep aan de politieke verantwoordelijken (blijkbaar zijn er alleen nog maar werknemers op de Ombudsdienst, is de Nl-talige ombudsman met prepensioen aan het gaan) om ons toch minstens één uitslaapochtend te geven, in afwachting van een objectieve, niet politiek geïnspireerde verdeling van stilte en hinder.

En graag de H en V track (volledig) van deze vlucht.

Hoogachtend

J. O.

Actie Strombeek

Die drie op de 650 waren er dan wel drie teveel en een ervan haalde me veel te vroeg uit m'n zondagochtendslaap

Bruxelles, le lundi 21 avril 2008
 
Madame,
 
Au cours de la journée du dimanche 20 avril 2008, 3 vols sur 650 ont survolé la région du Noordrand.
 
L'explication vous parviendra ultérieurement.

En ce qui concerne la route Chabert, il ne s'agit nullement d'une suppression qui figure dans les projets publiés depuis 2005, mais la fusion des trajectoires entre la route Chabert Civ 1 E et la route du Canal Civ 7 D. L'idée qui a été publiée par diverses autorités en septembre 2005 est de ne plus avoir qu'une seule trajectoire Civ par Bruxelles et non deux.
 
Je vous prie de croire à l'assurance de ma considération distinguée.

Philippe Touwaide
Ombudsman.