Hier in Grimbergen is er geen sprake van 'continuel esprit d'hostilité, ni des problèmes administratifs' maar we hebben als 77 en 76-jarigen wel dag en nacht vliegtuighinder in de vuilbak van de luchthaven

----- Original Message -----

From:

To: Burgemeester Grimbergen
Cc: Leterme Yves ; Verhofstadt G. ; Schouppe E. ; Leefmilieu Grimbergen ; hans.dhondt@leterme.fed.be ; Peeters K. ;Olbrechts J.P. ; Burgemeester Wemmel ; Burgemeester Meise ; Burgemeester Machelen ; actie-noordrand
Sent: Monday, February 04, 2008 12:50 PM
Subject: Grimbergen: Leefmilieu...gezongheid ...
 
Aan de Heer Willems
Burgemeester van Grimbergen,
 
Geachte Burgemeester,
 
We zijn tweetalige Franstaligen, binnenkort 77 en 76 jaren.
We zijn absoluut niet akkoord waarmee we op Internet ( volgens LA LIBRE) gelezen hebben.
Titel < Francophones du Nord inquiets > wanneer ze o.a. schrijven " ils connaissent des problèmes administratifs dans la périphérie de Bruxelles.....ce n'est pas dans ce continuel esprit d'hostilité vis-à-vis des Francophones vivant en Flandre que l'on va assurer la stabilité de notre pays pour les prochaines décennies ...."
 
NOOIT hebben we een " continuel esprit d'hostilité "  gevoeld.
Ik heb al dikwijls geschreven dat wij hier in Grimbergen zeer gezellig wonen sinds 37 jaar met iedereen : buren, Gemeente, Politie, winkeliers.....
Toen wij, in 1968, onze terrein (2a39) gekocht hebben wisten we dat Grimbergen een Vlaamse Gemeente was en is dus spreken we altijd Vlaams met de Nederlandstaligen maar spreken overal en altijd Frans tussen ons twee en met de Franstaligen.
NOOIT hebben we een opmerking gehad.
We zijn heel natuurlijk lid van Actie Noordrand geworden ( gezellige en interessante vergaderingen , soms humor maar NOOIT agressiviteit en geen NIMBY !)
 
NOOIT hebben we  in Grimbergen  "des problèmes administratifs"  gehad  maar wel veel hulp voor het invullen en zelfs het verzenden van officiële documenten (o.a. voor het rustpensioen van mijn echtgenoot, voor overstroming in ons huis, wegens moeilijkheden met technische termen...)
We waren en blijven niet akkoord met " Bye, bye Belgium "  dat was alleen maar een slechte show,omdat we hier gezellig leven wisten we dat het onwaar was en onwaar is.
 
Daarentegen zijn we akkoord met Minister LETERME ... het is nochtans niet onoverkomelijk om Nederlands  te leren , in Vilvoorde hebben we Marokaanse kinderen met hun moeder vlot Nederlands horen praten ! ! !
 
Overal antwoorden we, omdat het de waarheid is " Maar neen ! als tweetalige Franstaligen hebben we geen enkel probleem in Grimbergen maar heel veel last DAG en NACHT van vliegtuighinder,  dat is het enige dat we aan de Gemeente mogen verwijten want ons " Parel van Brabant" en de andere Gemeenten van de NOORDRAND zijn de vuilnisbak van Brussels Airport geworden "
Ik heb U zelfs dikwijls daarover kopie's van sommige klachten aan Airport mediation doorgestuurd.
 
Mogen we hopen dat de Burgemeesters van de NOORDRAND de gezondheid, de leefmilieu en de veiligheid van hun bewoners zullen beschermen en verdedigen zoals de Burgemeesters van het Brussels Gewest en de MR Burgemeesters van de Oostrand hun bewoners steunen ?
 
Dank bij voorbaat.
Met de meeste hoogachting.
 
R. F-D. 1850 Grimbergen
Institutrice primaire honoraire de la Ville de Bruxelles ( 1951-1982)
Tweetalige franstalige..... sorry voor enkele fouten.