Een stukje STARTporject mag verhuizen naar Charleroi.

De nachtvluchten moeten gewoon afgeschaft worden!

Mail 31.1.2008

Subject: Nachtvluchten boven Vilvoorde

Deze nacht word ik met mijn hele familie ( met een klein dochter van 5 jaar) nog wakkergeschudt door het geluid van een "missile" boven mijn hoofd, het was alsof ik in Bagdad tijdens de Golfoorlog van 1991 leefde.
Opnieuw een witte nacht dank zij de ekonomische belangen van Zaventem.
Een spreiding van de nachtvluchten schijnt onmogelijk , de Brusselse geluidsnormen zijn grondwettelijk en ik zie geen oplossing komen , de toestand verergerd zich.... wat moeten we doen ? Verhuizen ? Op eigen kosten? Koningslo wordt *onleefbaar* en de vuilnisbak van het geluid van Zaventem, ik geloof niet in de spreiding van de nachtvluchten : 
niemand wil elke dag om 3 uur  altijd wakker worden, het is menselijk ! 
Zoals in andere luchthavens naast een grote agglomeratie moeten de nachtvluchten gewoon afgeschaft worden.  De dagvluchten moeten verspreid worden;
Brussel south ( Charleroi) mag een deel van de vluchten van Zaventem op zijn vliegveld nemen ( ze hebben een nieuw terminaal en nog veel plaatsen voor andere luchtmaatschappijen). Dit probleem moet op federaal niveau opgelost worden voor een staatshervorming, het is een kwestie van geloofwaardigheid van onze politici.

31/01/2008

GC
Koningslo