De START van nieuwe concentratie.
Haal de slaappillen van het Concentratiekamp maar terug boven.

 Beste Schepen,

Tot onze spijt stellen we vast dat de Noordrand steeds meer onderhevig is aan vliegtuiglawaai. Nu de cijfers mij via Actie Noordrand bekend zijn gemaakt, wordt plots duidelijk waarom ik in de week van 14/1 zo licht heb geslapen, zonder dat daar duidelijke redenen voor waren in mijn privé of proffessioneel leven.

Ik ben één van diegenen '(of die-velen) die ten tijde van de volledige concentratie naar de huisdokter moest trekken voor slaappillen, wat ik nooit eerder in mijn leven gebruikt heb. Ook één van onze kinderen heeft toen slaapproblemen gekregen.

 

Je begrijpt wellicht mijn onrust over de aanpak van Minister Leterme in deze zaak. Onze vrees was al langer dat de vliegtuigroutes deel zouden gaan uitmaken van de communautaire onderhandelingen. Wie kan nog begrijpen dat gezondheid, veiligheid en milieu ondergeschikte waarden zijn tov communautaire issues. Wij hebben al even gedacht: voeg ons gerust aan Brussel toe, dan vallen we ook onder de nultolerantie.

Daarnaast stimuleert Leterme de verdere uitbouw van Zaventem en het aantrekken van low-cost maatschappijen. Na het vertrek van DHL zal het dus niet bepaald stiller worden.

 

Ik weet dat jij en Groen Meise altijd begrip hebben getoond en deze zaak ernstig hebben aangepakt (ook toen Agalev-nationaal hier nog helemaal niet van wakker lag). .Dat je weet dat er behalve vliegtuiglawaai ook veel A-12 decibels zijn in Meise. Mede daardoor kan in de zomer niet met ramen open geslapen worden. Wij hebben uit respect voor het milieu nooit airco geïnstalleerd (waardoor de ramen dicht kunnen zonder te smelten op hitte-dagen) maar er wel al vaak aan getwijfeld…

 

Zou ik daarom mogen vragen om dit punt opnieuw bespreekbaar te maken op schepencollege/gemeentebestuur. Wij zijn benieuwd hoe het huidige bestuur zich tav van deze problematiek verhoudt én of wij echt op steun van de gemeente kunnen rekenen.

Voor alle duidelijkheid, wij zijn bereid ons deel van het lawaai te dragen maar een spreiding van de lasten is niet meer dan billijk.

 

Met vriendelijke groeten,

 

SVM

Meise