Anonieme warhoofdige mail uit de Oostrand... met het schandalige argument dat de huizen in Diegem goedkoper zijn vanwege ligging onder een piste!!!! Wie zou dit toch schrijven? (volg onze blik). 
En wat dan met Zaventem en Wezembeek-Oppem, Perk en Steenokkerzeel? Geldt dat ook voor de huizen daar?

(Reactie Actie Noordrand)
Wij nodigen onze geachte lezers uit  de (haat)mails, persberichten van de oostrand de lezen en te constateren hoe braaf men hier nog altijd is.

Qua desinformatie noteren wij een persmededeling van BAL van 24 december die beweert dat er boven
Vilvoorde geen vluchten gaan, hieronder de desbetreffende paragraaf:

"Verder wijzen de inwoners van het Brussels stadsgewest op het feit dat er geen ander Europees land bestaat waar Boeings dwars de hoofdstad doorkruisen, en vragen ze dan ook dat ze inzake routes door stedelijk gebied behandeld worden zoals de centra van Leuven en Vilvoorde : de hinder en risico's van vliegverkeer over deze dichtbevolkte gebieden zijn nihil omdat er geen vliegtuigen over gestuurd worden."


Wij nodigen ge´nteresseerden van harte uit op http://www.lne.be/themas/hinder-en-risicos/geluidshinder/beleid/geluidsmeetnet/brussels-airport/Meetresultaten
nmt-40-koningslo de metingen voor Koningslo te noteren. Moesten de vliegtuigen boven centrum Vilvoorde vliegen, ze zouden wel een erg korte bocht moeten maken.
Wat de nachtrust in de Oostrand betreft, volgens de sonometer van AWACSS heeft men daar terug twee opeenvolgende dagen een goede nachtrust gehad omdat ALLES, maar dan ook ALLES hier vloog, waarmee wij de Noordrand tot geluidsgebombardeerde oorlogszone verklaren.

Hieronder de mail:
 ----- Original Message -----
From: "Michel DU BOIS" <duboismdem@gmail.com>
To: <actie-noordrand@belgacom.net>
Sent: Tuesday, January 29, 2008 11:11 AM
Subject: uw opinie problematiek ZAVENTEM

 Geachte Heer,

Ik ben echt beu om iedere keer op uw site discriminerende teksten > te lezen!!
We moeten samen werken om een oplossing te vinden.
Dag en nachtkwota's, taksen, verspreiding van het lawaai op andere luchthavens, tegen de START PROJECTEN vechten enz. dat zijn de ECHTE oplossingen.
De mensen die rond Brussel wonen hebben zich meestal daar gevestigd op basis van de oude routes.
Als ge dus in Diegem gaat wonen weet je toch op voorhand dat er daar lawaaiproblemen zijn. De prijzen van de huizen zijn ook daar niet dezelfde als die van elders.
Maar het is zeker dat als zo'n problematiek communautair geregeld wordt dan wordt het op termijn en met een absolute zekerheid een SLECHTE oplossing voor iedereen!!!! Wie wil die luchthaven altijd uitbreiden??? Zijn er dus volgens jullie dan geen Vlamingen meer in het Vlaams parlement???

En jullie schrijven altijd over Franstalige Bourgeoisie, Franstalige Faciliteitengemeenten enz. maar jullie weigeren toch de belastingen niet van al die mensen en als het interessant is voor u dan zijn die gemeenten geen vlaamse gemeenten meer. Waarom vragen jullie dan de splitsing van BHV?
Zijn de Franstaligen nu ook apen zonder oren geworden?? Krijgen zij geen hinder van de piste 02 en 20 om Vlaanderen nog rijker te maken (90 % van de werkgelegenheid is daar Vlaams...)?? Wonen in die gemeenten geen Vlamingen meer?? Zijn jullie zeker dat daar uitsluitend rijke mensen wonen??? In Meise, Grimbergen of Wemmel wonen alleen maar sukkelaars zeker....
Al de Vlaamse federale ministers moeten dus alleen voor hun Vlaamse kiezers zorgen...
Is dat uw vlaamse democratie?? Wonen wij nu al in een streek zoals SARAJEVO???
We willen samen werken maar niet op basis van racisme. We hopen dat Brel toch niet geliijk hab als hij de F...zong???
Op Europees vlak zullen wij eens tonen WELKE WOORDEN jullie gebruiken over uw tot nu toe nog landgenoten.
We hopen nog echt op een gunstige evolutie betrefende een echte samenwerking maar jullie moeten ook evolueren..."Le beurre et l'argent du beurre" is nooit mogelijk

Vanwege zeer boze burgers die OOK ZEER  getroffen zijn door het lawaai onder de pistes 20 en 02 en die ook zoals jullie van een rustige week-end zouden mogen genieten.
Wij vinden uw laatste brief SCHANDALIG!!!!