Vannacht 18-19.6 werden wij ondanks spreidingsplan in Diegem vreselijk overvlogen hoewel we aan grondlawaai hoorden dat er ook in andere richting vertrokken werd, een schande!

Mail 19.6.2005

Mijnheer de Minister,

Verleden nacht en heden heeft het spreidingsplan opnieuw meermaals gefaald ondanks dat er meestal noorden wind was.

Zo kregen wij een vreselijk toestel net voor middernacht. Een ander even vreselijk om 5 u 36 deze morgen. Stipt om 6 u steeg een Virgin op van de 25 R - om 6.28 een Alitalia. (er waren wel vluchten in andere richtingen, het grondlawaai bevestigt het, het is dus een schande). Net voor we vertrokken werden we nog overvlogen om 7u56. Tijdens ons bezoek aan Brussel hebben we nog enkele vluchten vastegesteld die hoogstwaarschijnlijk vanop de 25 R opstegen. Zodra thuis terug, nieuwe vlucht om 12.53 u een ander om 15.38 u.

Er is dus werkelijk slechte wil. Nu komt er nog het bericht van dhr Vermeiren dat DHL toch zou willen uitbreiden, wat wenst deze man of deze firma, de europese instellingen naar Duitsland te doen vertrekken omdat Brussel onleefbaar is door het luchtverkeer ????. Wat zo is, de eurocraten zijn ervan bewust.

Graag kreeg ik van de ombudsdienst uitleg over de redenen voor het niet respecteren van het spreidingsplan deze nacht en heden


Met de meeste hoogachting,

F.D
Diegem