Waar blijven gegevens ombudsdienst vertrekken 25R (cfr idem 02/20)? Wanneer gaat minister Zone 1 ontlasten zoals hij Oostrand gaat ontlasten? Ter info: twee bedrijven zone Dobbelenberg verhuizen ivm hinder.

Mail 17.1.2005

Mijnheer de Minister,

Hiermede wens ik u te melden dat ik nog steeds op de gegevens wacht gevraagd aan de ombudsdienst omtrent de opstijgingen vanaf baan 25R gelijkaardig aan de gegevens die mij overgemaakt werden (zonder dat ik deze vroeg) omtrent baan 02/20, dit werd u trouwens gevraagd in mijn e-mail van 26 december.

Ondertussen is de situatie in het verlengde van baan 25R zeker niet verbeterd, zo werd oa het spreidingsplan niet toegepast op zaterdag 8 januari (week 1 dus oneven), tijdens de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 waren er 2 vliegtuigen net na 3 uur en enkele rond 5 uur.

Losstaande van het spreidingsplan meld ik u dat een monster ons wakker schudde om 6.15 u op zaterdag 15, ik betwijfel ten zeerste of dit in de tranche 6 - 7 uur hoorde.
Zondag 16 werd het spreidingsplan min of meer in acht genomen zoals gewoonlijk, maar we kregen ook oa de zwaargewichten  DHL om 6.45 u, Singapour om 8.43 u, DHL om 10.04, Kabila om 15.10 u .... en vanaf 17.15 ongeveer kregen we een vliegtuig tenminste om de minuut.

Ik heb ook kunnen uitmaken uit het verslag van de commissie voor infrastructuur, het verkeer en overheidsbedrijven welke bijéénkwam op 12 januari 2005 dat u van plan bent het lot van de Oostranders te verbeteren. Wat bent u van plan te doen voor de slachtoffers van zone 1 ?? De jongste bekende cijfers voor de maand december, die waarschijnlijk in uw bezit zijn, tonen nogmaals aan dat zone 1 ver weg het zwaarst getroffen is, zelfs heel zwaar getroffen, onmenselijk en onredelijk getroffen. Indien u gretig bent om terug te gaan naar de vroegere toestand voor de Oostrand waarom gaat men dan niet terug naar de toestand voor Mevrouw Durant voor de opstijgingen, dus opstijgingen in twee richtingen ??. Dat zou tenminste de last ongeveer halveren waarmee we nog een uitblinker zouden zijn in de cijfers.

Met de meeste hoogachting

F. D. - Diegem

PS. Ik meld u dat 2 belangrijke firma's gevestigd in kantoorzone Dobbelenberg in Haren gaan verhuizen, ze zien het niet meer zitten met het lawaai, de trillingen en het verkeer rond Brucargo.