De Oostrand klaagt dat ze alle vrachtvluchten krijgt in een oneven weekend? Hoe kan het dan dat wij zo. de vluchten hieronder hoorden, en vanaf 16.57 u alles, met DHL op kop?

Mijnheer de Minister,

Alhoewel de jongste week-end niet slecht was voor zone 1, wens ik u toch mede te delen dat ondanks zaterdag 2 april een zaterdag van een oneven week was, wij toch vanaf de 25 R overvlogen werden vanaf 19 uur. De rest van de dag hadden wij slechts grondlawaai, men moet wel weten dat het noorden- en dan oostenwind was.

Zondag 3 april, was zou ik zeggen een normale zondag. Maar ik lees in berichten van de Oostrand dat ze alle vrachtvluchten over hen krijgen, wat ze schandalig vinden natuurlijk. Hoe komt het dan dat wij - opstijgend van 25 R - volgende vluchten konden zien - vooral horen :
10.45 American Airlines - 11.25 American Airlines - 11.45 HDA Kabila - 11.48 - 12.11 - 12.49 Singapour Airlines - 12.51 - 14.20

En om 16.57 kregen wij alles, met als eerste een DHL vliegtuig. Hier nogmaals is er iets niet conform met het spreidingsplan, tenminste zoals dit ons in de tijd voorgesteld werd oa door Minister Anciaux, maar ook door dhr Cornelie in Steenokkerzeel dat vanaf 17 uur (maar het kon later zijn) naargelang van de nodige capaciteit de opstijgingen op de 25R zouden plaats hebben op zondagen. Nu is het zo dat de 3 jongste zondagen (waarschijnlijk met Pasen) er manifest geen capaciteitsprobleem moest zijn tenminste nog een uur, maar de 25R werd toch in gebruik genomen.

Met de meeste hoogahcting,

F. D.
Zone 1