Persmededeling 13.8.2007

 
UBCNA GEBRUIKT FOTO VAN VLIEGTUIG DAT BOVEN STEENOKKERZEEL AANKOMT OP LANDINGSBAAN 25R OM TE PROTESTEREN TEGEN VERTREKKEN VAN STARTBAAN 20
ACTIE NOORDRAND PROTESTEERT TEGEN DEZE ZOVEELSTE MANIPULATIE VAN DE WERKELIJKHEID 
 

Actie Noordrand protesteert tegen de zoveelste leugenachtige voorstelling van zaken door de franstalige actiegroep UBCNA.
De foto hieronder, die gisteren, zondag, per mail verspreid werd nav het gebruik van de baan 20 tijdens het weekend, is genomen in Steenokkerzeel  en niet in Wezembeek Oppem. In Steenokkerzeel dat ten NoordOosten van de luchthaven ligt,  komen de vliegtuigen inderdaad aan op landingsbaan 25R, pal over het dorp. Ze vliegen daarom nog niet pal over de kerktoren zoals de foto suggereert).

De kerktoren van Diegem ligt daarentegen wel op 150 m vanaf het eind van de baan pal in het verlengde van de 25R. Piloten van zwaargeladen en zware vliegtuigen die deze startbaan preferentieel gebruiken, dreigen meer dan eens op de toren te botsen en moeten  meteen na de start kiezen: vliegen we links of rechts van de kerk.
In het verlengde van baan 20 is daarentegen in de verste verte geen kerktoren of ander hoog obstakel te bekennen. UBCNA beweert voor de zoveelste keer om het even wat om zijn politiek gelijk te halen en de franstalige publieke opinie te misleiden.

Actie Noordrand protesteert tegen deze zware manipulatie van de publieke en politieke opinie en vraagt dat de beleidsvoerders openlijk afstand nemen van deze propagandistische vorm van actiecommunicatie. Ze eist dat de nieuw te vormen federale regering begint met een strikt neutrale instantie opdracht te geven tot het opmaken van een objectief kadaster van de geluidshinder rond Brussel Nationaal in overleg en in akkoord met alle omwonenden van de luchthaven.

 

Lees de mail van UBCNA