DAEDALUS

PERSBERICHT 07.01.2003

 

DAEDALUS/ACTIE NOORDRAND DISTANTIEERT ZICH VAN ELKE POLITIEKE RECUPERATIE

 

VALSE EISEN VAREN ONDER ONZE VLAG!

   

Gisterenmorgen hebben zich drie als Driekoningen vermomde politieke mandatarissen tevergeefs aangeboden bij het kabinet van Minister Durant met in hun vaandel de inmiddels overal bekende poster van Actie Noordrand:

 

250 x per dag

Wij eisen spreiding dag- en nachtvluchten.

 

Dit ongevraagde gebruik van onze actieposter is des te schandaliger omdat deze mandatarissen hun eigen specifieke partijpolitieke eisen toevoegen aan de rechtvaardige programma van Daedalus/Actie Noordrand.

 

Het gaat niet op onze volledig a-politieke actie in de aanloop van een verkiezingstijd te recupereren.

 

Daedalus/Actie Noordrand verzoekt daarom lle politieke partijen dringend met hun eisen onder eigen vlag te varen en blijft onverminderd bij haar eisen:

  

-         onmiddellijk opzegging van het akkoord van 2002 en terugkeer naar de toestand van 2000

-         het opstarten van een democratische beslissingsprocedure ten gronde ivm het dossier van Brussel-Nationaal in volledige openheid van zaken

-         objectief: het probleem oplossen aan de basis door rechtvaardige spreiding van dag- n nachtvluchten voor juni 2003.

-         Voor iedereen de lusten n de lasten.

 

We blijven ook onverminderd erop aandringen dat de Vlaamse politiek zeer snel doet wat ze zegt te willen doen en het akkoord opblaast.

 

Bewijsmateriaal dat de voorwaarden verbonden aan doorvoering van de concentratie in de verste verte niet vervuld werden zijn inmiddels bij alle partijen en kabinetten overvloedig voorhanden.

 

Het gaat nogmaals niet op burgers een gerechtvaardigde actie te laten voeren omdat de politiek zijn werk niet doet en deze vervolgens op misleidende wijze te recupereren.

 

Actie Noordrand                                                                  Daedalus

0494/21 68 81                                                                       0499/34 92 09