Zaventemse cargo draait op volle toeren

 

De Tijd 20/03/2020 Vandaag om 22:22 LUKAS VANACKER

 

Door het wegvallen van passagiersvliegtuigen boomt de volle vracht op Brussels Airport. Om het transport de baas te kunnen, wil de sector nachtvluchten vergemakkelijken.

 

De passagiersterminal van Brussels Airport mag dan wel langzaam leeglopen, de vrachtactiviteiten op de nationale luchthaven draaien vlot.

 

Nu almaar meer luchtvaartmaatschappijen hun aanbod stopzetten, moet alle vracht die normaal in de buik van passagiersvliegtuigen meereist, nu via volvrachtvliegtuigen ('full freighters') op zijn bestemming geraken.  

 

Hoewel Brussels Airport vanaf maandag amper nog passagiers verwacht, blijft de nationale luchthaven voorlopig open. Repatriëringsvluchten en vrachtvluchten moeten kunnen landen. Het grootste deel van het personeel op de luchthaven gaat vanaf maandag in tijdelijke werkloosheid. 'Maar een sluiting is voorlopig niet aan de orde', zegt woordvoerster Ihsane Chioua Lekhli.

https://www.tijd.be/ondernemen/luchtvaart/zaventemse-cargo-draait-op-volle-toeren/10215901.html

 

Air Cargo wil plafond nachtvluchten doorbreken in coronatijden

 

Ring TV 23/03/2020 Ilja Biesemans / Tina Deneyer

 

Air Cargo Belgium, de koepelorganisatie van de vrachtvluchtengemeenschap, wil dat het nachtvluchtenplafond in coronatijden doorbroken wordt.

Er moeten volgens Air Cargo Belgium meer nachtvluchten mogen vertrekken en landen dan normaal om de aanvoer van levensnoodzakelijke middelen veilig te stellen. Actiecomité Noordrand noemt dat een misdadig voorstel.

 

 

Het luchtruim is nu overdag zo goed als leeg. Bovendien zouden extra nachtvluchten de slaap en zo iik je immumsysteem  vestoren, en dat nu we zo sterk mogelijk moeten zijn om te vechten tegen corona, klinkt het bij het actiecomité

 

https://www.ringtv.be/nieuws/air-cargo-wil-plafond-nachtvluchten-doorbreken-coronatijden?utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RINGtv&utm_source=Newslett