Vakbond vraagt onderzoek naar ultrafijn stof op tarmac Brussels Airport

Ring TV 04/09/2019 Jens De Smet

De christelijke vakbond vreest dat werknemers van Brussels Airport op het tarmac te veel worden blootgesteld aan ultrafijn stof. “Wij maken ons grote zorgen over de hoeveelheden ultrafijn stof op het tarmac zelf en de gevolgen voor de werknemers, die langdurig blootgesteld zijn aan deze stoffen", zegt ACV-vakbondssecretaris Hans Elsen.

 

De christelijke vakbond pleit in afwachting van metingen en resultaten nu al om voorzorgsmaatregelen. Werknemers zouden bijvoorbeeld beschermende mondmaskers moeten kunnen krijgen.

https://www.ringtv.be/nieuws/vakbond-vraagt-onderzoek-naar-ultrafijn-stof-op-tarmac-brussels-airport

Binnenkort met mondmaskers op tarmac?

Het Nieuwsblad 04/09/2019  om 06:21 door Dieter De Beus | Bron: Belga, eigen berichtgeving

 

Zaventem -

De christelijke vakbond ACV vreest dat de mensen die werken op het tarmac van Brussels Airport worden blootgesteld aan te veel ultrafijn stof en vraagt wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheidsrisico’s.

 

Bij Brussels Airport stelt men alles in het werk om de hinder voor de werknemers en omwonenden tot een minimum te beperken. “We zijn zeer bewust bezig met de problematiek”, zegt Nathalie Piérart van Brussels Airport Company. “Er worden vele maatregelen getroffen om zo weinig mogelijk ultrafijn stof in de lucht te brengen. Zo werden er recent nog elektrische bussen ingezet op het tarmac. We willen ook meewerken aan het genereren van meer en betere meetresultaten.”

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190904_04591947