DRINGEND PERSBERICHT DAEDALUS

WERKGROEP VAN ACTIENOORDRAND

LA LIBRE HAALT NOORDRAND EN OOSTRAND DOOR ELKAAR

DAEDALUS VRAAGT NATUURLIJK NIET ONTSLAG VAN ANCIAUX

MAAR DAARENTEGEN WEL HET ONTSLAG VAN BRUSSELS MINISTER GOSUIN ALS HIJ GELUIDSNORMEN NIET HARMONISEERT MET VLAAMS GEWEST

In tegenstelling tot wat Philippe Lawson vandaag in La Libre Online schrijft, vraagt Actie Noordrand geenszins het ontslag van minister Anciaux, heeft dat nooit gedaan en is ook niet van plan dat te doen.

Het zijn actiegroepen uit de Oostrand die dat ontslag te pas en te onpas eisen, zelfs als Anciaux perfect legaal de procedure-aanvraag om tot een door de Oostrand gevraagde kleine spreiding boven hun gebied in gang zet, iets wat ook tot de editorialiste van La Libre van vandaag nog niet is doorgedrongen.

Franstalige journalisten mogen misschien hun wensen en die van een aantal van hun lezers voor werkelijkheid nemen, maar voorlopig is minister Anciaux bezig met het uitwerken van een eerste aanzet tot echte spreiding en dus wat de Noordrand betreft op de goede, democratische weg.

Wat Actie Noordrand/Daedalus wl eisen is het ontslag van Brussels Milieuminister Didier Gosuin, als hij er niet in slaagt tot een harmonisering van de geluidsnormen te komen met het Vlaamse Gewest en de discriminerende en dus ongrondwettelijke Brusselse geluidsnormen handhaaft.

(Zie persbericht dat eerder deze week verzonden werd in bijlage plus twee eerdere persberichten die logenstraffen als zou de Noordrand de dichtstbevolkte zone rond de luchthaven zijn).

 

Daedalus

0499/34 92 09

daedalus.werkgroep@pandora.be ACTIE.noordrand@belgacom.net

Actie Noordrand

0494/21 68 81

www.actienoordrand.be