DAEDALUS PERSBERICHT

15 SEPTEMBER 2004

 

BRUSSEL ZET IN DHL-DOSSIER DEUR OP KIER

DEZELFDE KIER DIE IN SPREIDINGSPLAN LEIDDE TOT SPREIDCENTRATIE

 

NU AL 200 VLIEGTUIGDODEN PER JAAR,

STRAKS 400 SLACHTOFFERS

DIE AAN DE GEVOLGEN VAN VLIEGTUIGHINDER STERFT PER JAAR!

 

De Morgen: “... Brussel krijgt habbekrats van hinder”

De Standaard: “Onkelinx pleit voor gezondheid 150.000 inwoners”

(van Brussels Gewest)

La Libre: “Les négociateurs bruxellois mettent des propositions concrètes sur la table notamment une révision du quota count (QC) de 12 à 8 et des trajectoires, le tout accompagné d'un engagement de DHL à renouveler sa flotte”.

 

Maar in de praktijk blijft luchtruim Brussels Gewest gesloten voor QC +4!

Waar blijft 96% van de vliegtuigen - waaronder alle luidruchtige - wél vliegen?

 

Als het Brussels Gewest zijn deur op een kier zet is dit letterlijk te nemen, net zo letterlijk als toen het spreidingsplan werd uitgevoerd.


De radartracks met daarop de cijfers van de hinderpercentages volgens het officiële spreidingsplan, spreken duidelijke taal: het Brussels Gewest krijgt inderdaad een habbekrats. (Gegevens van 31.3 t/m 31/7 2004. Radartracks dag én nacht in bijlage.)

 

De Federale Regering (Nederlandstalige mininsters inbegrepen) stevent af op een bijkomende communautaire moord op de Vlaamse Rand. Bewoners met ernstige gezondheidsproblemen moeten al op doktersvoorschrift de Noordrand ontvluchten om het vege lijf te redden!

 

200 doden zijn de prijs die de getroffen bevolking nu al betaalt voor het equivalent van 1.700 voltijdse jobs bij DHL. Het merendeel van deze slachtoffers is Vlaams en in de toekomst zal dit aandeel nog groeien, als Vlaanderen genoegen blijft nemen met een kier in de deur naar het Brussels Gewest.


De inwoners van de Noordrand blijven bereid een eerlijk aandeel in de hinder te nemen: dat is minder dan de helft van wat ze nu te slikken krijgen. Maar ze laten zichzelf en hun kinderen niet slachtofferen of ze laten zich niet reduceren tot politieke vluchtelingen in hun eigen land! Alleen een eerlijke spreiding en een juiste afweging van het aantal vluchten per individu kan voor alle partijen een duurzame oplossing bieden.

 

Daedalus is de juridische en technische werkgroep van Actie Noordrand.

 

Daedalus                                                                    Actie Noordrand

0486 582 499                                                              0494/21 68 81

daedalus.werkgroep@pandora.be                            actienoordrand@belgacom.net

 

www.actienoordrand.be